Thurston Hall, George Washington University, Washington DC, USA

Status: finalizat 2022

Suprafață: 18.600 mp

Certificare: LEED Platinum

Conducerea universității, respectiv a departamentului „Campus Living and Residential Engagement”, pune mare preț pe mediul de viață al studenților întrucât are un impact enorm asupra succesului academic.

Adam Aaronson, director executiv al dezvoltării campusului, a declarat că biroul VMDO Architects a fost ales în mod unanim pentru a fi partener în proiect, după ce a prezentat o soluție de proiectare care includea:

– o profundă înțelegere a dinamismului unei comunități rezidențiale centrate pe studenți;

– o aliniere pozitivă cu principiile directoare ale universității și cu misiunea ei de a inspira sclipirea, de a energiza, a dezvolta și a aparține;

– o sensibilitate protectivă față de clădirea istorică și contextul urban;

– un sens general al creativității și intenției în abordarea lor, pentru ca fiecare componentă a proiectului să invite la interacțiuni robuste între studenți.

Cu intenția de a atrage studenții în afara camerelor în care locuiesc, către oportunități de viață, de învățare, de dezvoltare ca o comunitate, renovarea căminului Thurston Hall integrează experiențe academice și sociale în jurul unor spații comunitare centrale cu perspective deschise, orientare clară și facilă, destinații pentru colaborare.

Clădirea performează în ceea ce privește eficiența energetică din punct de vedere termic, al sistemelor HVAC, iluminat prin LED-uri, reglaj personalizat și responsiv al consumului, acoperiș verde, colectare ape pluviale și surse regenerabile de energie. Desigur, renovarea unei clădiri existente punctează la nivelul de sustenabilitate al intervenției.

Sursa: https://www.vmdo.com/thurston-hall-renovation.html