Portland Green Street Program, Portland, OR, SUA

Orașul Portland este lider în inițierea strategiilor care îmbunătățesc viața comunității, prin sporirea biodiversității și consolidarea economiei locale. O astfel de strategie care vizează îmbunătățirea infrastructurii verde-albastră a fost pusă în practică sub denumirea de Portland Green Street Program.

Puncte-cheie ale programului:

  • au fost dezvoltate instalații cu vegetație pentru a gestiona apele pluviale, a reduce inundațiile, a îmbunătăți calitatea apei, dar și sănătatea bazinului hidrografic. De asemenea, aceste soluții au fost proiectate și din punct de vedere estetic pentru o mai bună integrare în cadrul comunității.
  • Pentru implementarea soluțiilor prin Portland Green Street Program, municipalitatea a desfășurat numeroase evenimente de conștientizare și comunicare în cadrul tururilor ghidate, expozițiilor de artă, atelierelor, întâlnirilor cu comunitatea, buletinelor informative, încurajând participarea riveranilor la dezvoltarea și implementarea soluțiilor Green Street.

Sursa info: lector dr. geograf-peisagist Claudia Fabian

Surse foto: https://www.portlandoregon.gov/beshttps://courses.washington.edu/gehlstud/gehl-studio/wp-content/themes/gehl-studio/downloads/Autumn2008/Portland_Green_Streets.pdf