Paris Plages, Paris, Franța

Proiectul transformă sezonier aleea carosabilă Georges Pompidou, de-a lungul malului drept al Senei, într-o vacanță urbană la plajă. Această intervenție a stimulat eforturile locale de a echilibra spațiul stradal din Paris între șoferi, pietoni și bicicliști.

Puncte-cheie ale intervenției:

  • S-a realizat o intervenție minimală prin eliminarea traficului de pe malul inferior al Senei și s-a reamenajat spațiul într-o plajă.
  • S-a înregistrat ca intervenție emblematică prin promovarea unui mod de utilizare a spațiului public mai sustenabil, mai apropiat de scara umană, în care Sena devine mai accesibilă și mai prezentă în rețeaua de spații publice a orașului.
  • Porțiunea de 3.2 km de la Catedrala Notre Dame se închide traficului timp de două luni în fiecare vară și se transformă într-o serie de plaje, cu nisip, palmieri, umbrele, șezlonguri, o bibliotecă pop-up și o serie de activități recreative, ștrand, stații de caiac, concerte și spectacole de dans gratuite.

Sursa info: dr. arh. Claudiu Forgaci

Surse foto: https://commons.wikimedia.org/, autor: Sharat Ganapatihttps://en.parisinfo.com/discovering-paris/major-events/paris-plages