Grădiniță și creșă Școala Americană, București, România

Status: finalizat 2017

Suprafață: 3224 m2

Proiectant: prof. dr. arh. Adrian Spirescu, arh. Marina Raicopol, arh. Lucica Mîț, arh. Ruxandra Iordan, arh. Cosmin PopaCristian PrisecaruDaniela Cehan / sc. Carpati Proiect srl.

 

Este o intervenție care s-a raportat deja la moștenirea existenta, spații și clădiri care au deja tradiția unei școli, Școala Americană.

Proiectul cuprinde o varietate de spații cuprinse în volume care se așază lângă cele deja existente pe sit. În cadrul campusului activitățile au loc atât în interior cât și în exterior, între corpurile construite, spațiile verzi, locurile de joacă și spațiile dedicate activităților sportive ocupând un loc important. Volumele noi caută să se adapteze la cele deja existente fiind alcătuite din parter, subsol-parter și un nivel, acoperiș în pantă.

La interior se remarcă legătura puternică între spații, sălile de clasă comunică cu spațiile adiacente, sala de mese este deschisă spre circulațiile adiacente prin pereți de sticlă devenind astfel împreună cu bucătăria un spațiu educațional în sine. Biblioteca este situată la intrare pentru a sublinia importanța educației prin carte. Sala de sport se află în legătură directă cu spațiul exterior amenajat pentru activități sportive precum și cu sălile de clasă dar are, în același timp, un acces separat pentru părinți cu ocazia evenimentelor.

 

Sursa foto și info: https://www.anuala.ro/proiecte/2018/112/   și   https://www.adrianspirescu.ro/proiecte/gradinita/

Autor foto: arh. Andrei Mărgulescu