Grădinița Elefantul Galben, Ostrow Mazowiecka, Polonia

Status: finalizat 2015

Suprafață: 810 m2

Proiectant: XYStudio

 

Este o clădire construită integral din lemn lamelar concepută pentru a găzdui 5 grupe de câte 25 de copii, 3 de grădiniță și 2 de creșă.

În centru a fost creat un spațiu exterior gândit pentru a fi inima grădiniței spre care se deschid toate circulațiile unde sunt amplasate vestiarele. Din toate clasele se poate ajunge rapid în curte atunci când ușile sunt deschise.

Pe latura liberă a curții este amplasată o pergolă metalică sub care se pot desfășura activități la exterior și care poate fi loc de luat masa când vremea permite.

Sălile de clasă au ferestre ample spre exterior care sunt concepute special cu parapetul și înălțimea maximă foarte joase astfel încât copiii să le simtă ca fiind la scara lor. Fiecare sală prezintă o temă cromatică diferită și este alcătuită dintr-o zona cu mese si scaune la intrare, restul spațiului fiind liber. Iluminatul natural este realizat și prin intermediul unor goluri integrate în acoperiș.

 

Sursa foto și info: https://www.archdaily.com.br/br/786789/jardim-de-infancia-elefante-amarelo-xystudio?ad_source=search&ad_medium=projects_tab

Autor foto: XYStudio