Azilul de bătrâni Santa Katharina, Ried im Oberinntal, Austria

Status: finalizat 2019

Suprafață: 2.600mp (extindere)

Proiectant: Roeck Architekten

 Timp de generații, azilul de bătrâni Santa Katharina a fost un refugiu pentru oamenii care au nevoie de îngrijire din tot Tirolul. Cu toate acestea, deoarece în casa existentă erau disponibile doar camere duble, în 2019 a primit o extindere de 2.600mp proiectată de Roeck Architekten.

Ideea de bază a fost de a dezvolta o clădire care să răspundă cerințelor și nevoilor locuitorilor și să îi ajute să le ușureze viața de zi cu zi. Au fost create 33 de camere single echivalente, care sunt situate în jurul unei curți spațioase. Atriumul este accesibil din fiecare cameră și permite clădirii să respire din interior spre exterior. În plus, a fost creat un hol central de intrare care face legătura între aripa nouă și cea veche.

Aici a fost creată și o cafenea de zi pentru a servi drept nou loc de întâlnire pentru rezidenți și familiile lor. În această zonă centrală s-a mutat și administrația. Un concept strict de culoare străbate întreaga clădire. Atât la interior, cât și la fațadă, schema de culori a fost păstrată strict ton pe ton și coordonată. Jocul cu diferite suprafețe și combinația de culori armonioase creează o atmosferă plăcută pentru fiecare rezident, vizitator și angajat. Utilizarea esențelor locale de lemn subliniază și mai mult această impresie.

sursa foto & info: archdaily.com

autor foto: Rossner Dominik