UN PROIECT CULTURAL INIȚIAT DE ORDINUL ARHITECŢILOR DIN ROMÂNIA FILIALA SIBIU - VÂLCEA, CO-FINANȚAT DIN TIMBRUL DE ARHITECTURĂ
For Sibiu
  • de ce
  • agore
  • studii de caz
  • cine
  • for 360
  • donează
00 items
00 items
  • de ce
  • agore
  • studii de caz
  • cine
  • for 360
  • donează
iulian2023-05-27T11:37:18+03:00

Plan în 10 pași pentru realizarea unui Parc de buzunar

Ghid adresat membrilor unei comunități

  1. Asigurați angajamentul comunității – cu cât luarea deciziilor este mai incluzivă, cu atât parcul va avea mai mult succes. Începeți să vorbiți cu cât mai mulți vecini și încercați să-i implicați pentru a vă ajuta pe tot parcursul procesului. Gândiți-vă la cei din cartierul vostru. Există cineva care este grădinar, cineva care știe ce se întâmplă la fiecare bloc sau casă sau cineva care vă poate lăsa să folosiți robinetul pentru apă? Căutați acești oameni și implicați-i.
  2. Convocați un comitet director – veți avea nevoie de conducere locală pentru proiect. Una dintre cele mai bune modalități de a realiza acest lucru este crearea unui comitet cu responsabilități împărțite în ceea ce privește planificarea și lucrul la proiect.
  3. Alegeți un spațiu – Cum va fi utilizat, ce fel de îmbunătățiri sunt necesare? Analizați cât de mult poate prelua în mod realist cartierul pentru a susține crearea și întreținerea planului și asigurați-vă că spațiul se potrivește tuturor așteptărilor.
  4. Planificați – Procurați un plan de situație și de amenajare, fie cu ajutorul unui arhitect sau peisagist, fie prin elaborarea unei strategii pentru amenajarea teritoriului. Cum va fi instalat, cum va fi finanțat și cum îl va menține cartierul pe termen lung?
  5. Identificați și asigurați potențiali parteneri – partenerii ar trebui să fie înterprinderi locale, organizații non-profit și alte organizații disponibile în oraș. Identificați rolurile fiecărui partener și elaborați o înțelegere scrisă, dacă este posibil.
  6. Asigurați finanțare pe termen lung și pe termen scurt – începeți să priviți diverse resurse pentru finanțare sub formă de granturi, materiale în natură și bani de la companii. Luați în considerare sponsorizările corporative și asigurați-vă că vă gândiți pe termen lung la finanțarea și economisirea banilor pentru întreținere și reparații pe viitor sau pentru a acoperi alte cheltuieli necesare.
  7. Programați zilele lucrătoare în avans – desemnați un manager de proiect și planificați ce activități trebuie să aibă loc în ordine cronologică. Se poate face totul într-o singură zi sau va dura mai multe zile de lucru?
  8. Planificați o zi de lucru/implicare sau un eveniment tip sărbătoare – aceasta este o parte foarte importantă a procesului pentru vecinătate și pentru parteneri, o șansă pentru a atrage atenția presei precum și pentru a implica cât mai mulți oameni.
  9. Implementați un plan de întreținere – înainte ca orice vegetație să fie plantată, cartierul ar trebui să fie de acord cu un plan de întreținere și să-l documenteze în scris.
  10. Urmăriți un angajament consecvent – trebuie găsite constant inițiative pentru animarea spațiului. Comunicarea cu cartierul trebuie să fie neîntreruptă, să-i mențină interesați și implicați în proiectul vostru.

Sursa: National Recreation and Park Association, Creating Mini-Parks for Increased Physical Activity  https://www.nrpa.org/contentassets/f768428a39aa4035ae55b2aaff372617/pocket-parks.pdf

FOR SIBIU 360º

este un amplificator pentru anunțurile oficiale ale primăriilor din Sibiu și din localitățile înconjurătoare, referitoare la planurile de dezvoltare și transformare urbană de lângă tine - PUZ-uri, PUD-uri și alte asemenea.

Noi urmărim anunțurile de consultare publică și îți dăm de veste, pentru ca tu să le poți consulta și să poți participa la aceste consultări. Scopul este ca:
- fiecare membru al comunității să fie la curent cu planurile urbanistice care îl privesc direct;
- să încurajeze participarea activă a cetățenilor în procesele decizionale;
- Să faciliteze accesul la informații critice în timp util.

Astfel contribuim la construirea unei comunități mai informate și implicate.

Alege să fii informat!

MĂ ABONEZ

Campaniile noastre

Parcul Sub Arini
Bulevardul Mihai Viteazu
Podurile peste Cibin
Piaţa Aurarilor
Piaţa Cibin
Campus dual
Centre pentru vârstnici

Ajută-ne cu o donație

Donatie directă - o singură dată
Donaţie directă lunară
Donează-ţi ziua
Donează 3,5%
Sponsorizează

Inițiatorul proiectului

Filiala OAR Sibiu - Vâlcea
Co-finanţat prin:

Contact

Sibiu - Mitropoliei 17
contact@forsibiu.ro
0722 551 707

| Copyright © Filiala OAR Sibiu - Vâlcea | Termeni și condiţii | Politica de confidenţialitate | Newsletter | Toate drepturile rezervate. |

Termeni și condiţii
Politica de confidenţialitate
Newsletter

Copyright © Filiala OAR Sibiu - Vâlcea
Toate drepturile rezervate.